Piaţa imobiliară îşi va reveni când dezvoltatorii vor accepta profituri mai mici şi riscuri

Activitatea de pe piaţa imobiliară va reporni când dezvoltatorii vor accepta profituri mai mici şi îşi vor asuma riscuri mai mari, câştiguri de 25-30% nemaifiind sustenabile în perioada actuală, a declarat, vineri, Bogdan Georgescu, managing partner la compania Colliers International.

27 afișări
Imaginea articolului Piaţa imobiliară îşi va reveni când dezvoltatorii vor accepta profituri mai mici şi riscuri

Piaţa imobiliară îşi va reveni când dezvoltatorii vor accepta profituri mai mici şi riscuri (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

"Piaţa va reveni pe creştere când va apărea un nou tip de dezvoltator, care să-şi asume un risc mai mare şi să se mulţumească, totodată, cu un profit mai mic, (...) de 10%. De asemenea, dezvoltatorii trebuie să cheltuiască mai mulţi bani pentru studii de fezabilitate, nu cu consultanţii, în vederea vânzării proiectului", a spus Georgescu la un seminar pe teme imobiliare.

În opinia sa, piaţa ar trebui să se întoarcă de la maximizarea profitului la minimizarea pierderilor.

Georgescu a arătat că cererea în acest domeniu s-a redus cu 50% în 2009, dar preţurile de vânzare şi chiriile au scăzut mai puţin, cu 10-20%.

"Nu sunt multe proiecte disponibile, astfel că dezvoltatorii nu sunt presaţi şi pot aştepta vremuri mai bune", a arătat Georgescu.

Un factor pozitiv remarcat de reprezentantul companiei de servicii imobiliare Colliers este scăderea costului de construcţie, dar al cărui efect pozitiv a fost anulat de creşterea costului creditării şi a riscului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici