Piaţa imobiliară s-a blocat la nivelul din 2009

Statisticile notarilor referitoare la tranzacţiile imobiliare realizate anul trecut nu au adus schimbări majore faţă de anul 2009, piaţa fiind într-o relativă stagnare. Potrivit datelor Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România, tranzacţiile imobiliare realizate anul trecut au ajuns la 352.272, în uşoară scădere faţă de nivelul din 2009, când au totalizat 352.541.

83 afișări
Imaginea articolului Piaţa imobiliară s-a blocat la nivelul din 2009

Piaţa imobiliară s-a blocat la nivelul din 2009 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În decembrie au fost realizate 31.012 tranzacţii imobiliare, în scădere faţă de nivelul de 31.413 din aceeaşi lună din 2009.

Piaţa rezidenţială a rămas cea mai afectată de pe plan local, în condiţiile în care tranzacţii relevante s-au făcut aproape exclusiv prin programul "Prima casă". Consultanţii apreciază însă că pe acest segment au început să se dezmorţească finanţările, astfel că în acest an ar putea începe construirea la noi proiecte.

Numărul tranzacţiilor imobiliare a depăşit doar în trei luni din 2010, respectiv martie, iunie şi august, nivelurile din perioadele similare din 2009.

Datele Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară indică o uşoară creştere a numărului tranzac­ţiilor imobiliare realizate în 2010, cu 2,5% faţă de 2009, de la 562.637 la 577.023 operaţiuni.

Citeşte mai multe despre blocajul din piaţa imobiliară pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici