Piaţa mondială a maşinilor low-cost va creşte cu 70% până în 2018

Piaţa automobilelor low-cost va creşte în următorii zece ani cu 70%, la 16 milioane de unităţi produse la nivel global, potrivit unui studiu al firmei poloneze de cercetare RL Polk.

22 afișări
Imaginea articolului Piaţa mondială a maşinilor low-cost va creşte cu 70% până în 2018

Piaţa mondială a maşinilor low-cost va creşte cu 70% până în 2018

Creşterea de 70% a acestui sector va depăşi avansul de 30% al producţiei auto mondiale, citat de site-ul just-auto.com.

RL Polk include în categoria low-cost maşinile cu un preţ mai mic de 10.000 de euro. Pe acest segment sunt programate pentru producţie modelele Tata Nano, Volkswagen Up şi modelul Toyota cunoscut sub denumirea EFC.

Piaţa mondială a maşinilor low-cost şi a vehiculelor comerciale uşoare a crescut anul trecut cu 9%, la 9,4 milioane de unităţi.

Cea mai mare creştere a producţiei de automobile low-cost este prevăzută pentru Asia, mai ales în India. În jur de 60% din producţia acestui sector de maşini va fi concentrată în Asia (mai puţin Japonia), iar în Rusia se preconizează că vor fi fabricate 1,6 milioane de maşini low-cost până în 2018.

Piaţa maşinilor low-cost în statele cu tradiţie în producţia auto este, de obicei, scăzută, din cauza unui număr mare de maşini rulate de bună calitate disponibile, Dacia Logan fiind o excepţie, potrivit RL Polk.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici