Piaţa românească de leasing imobiliar s-a triplat anul trecut

Piaţa de leasing imobiliar din România a ajuns anul trecut la 461,3 milioane euro, valoare triplă faţă de cea înregistrată în 2006, potrivit datelor Asociaţiei de Leasing şi Servicii Financiare Nebancare, prezentate miercuri într-un seminar de profil.

46 afișări
Imaginea articolului Piaţa românească de leasing imobiliar s-a triplat anul trecut

Piaţa românească de leasing imobiliar s-a triplat anul trecut (Imagine: Mediafax Foto)

În anul 2003 piaţa de leasing se situa 9,45 milioane euro, urmând o dublare în fiecare din următorii doi ani şi o triplare în 2006 şi respectiv 2007.

Din totalul pieţei, segmentul clădirilor industriale a reprezentat 214,58 milioane euro, în creştere cu 175% faţă de 2006. Totodată, leasingul imobiliar pentru sectorul de birouri a cumulat 151 milioane euro, nivel de patru ori mai mare comparativ cu anul precedent.

Finanţările pentru sectorul rezidenţial au avansat anul trecut cu 259%, la 85,82 milioane euro, avans uşor mai scăzut decât cel înregistrat în intervalul 2005-2007.

Majoritatea contractelor pentru leasingul imobiliar, 86,42%, sunt încheiate pe o perioadă de peste cinci ani, urmate de cele semnate pentru un interval de patru-cinci ani (6,54%), trei-patru ani (2,89%), doi-trei ani (2,79%), 1-2 ani (0,34%) şi pe o perioadă de un an (1,02%). Clienţii societăţilor de leasing pentru finanţări imobiliare sunt în proporţie de 97% companii, restul revenind segmentului de retail.

Finanţatorii care furnizează leasing imobiliar sunt în proporţie de 99% subsidiare ale unor bănci, iar restul sunt companii independente.

Piaţa totală de leasing, după valoarea bunurilor finanţate, a ajuns anul trecut la 4,94 miliarde euro, în creştere cu 51,33% faţă de 2006.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici