Pierderi economice pentru România. Întrevedere între ministrul Finanţelor şi ambasadorul Turciei

  • Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a avut o întrevedere cu Füsun Aramaz, ambasadorul Turciei în România.
  • Cei doi au dezbătut măsura nedeductibilităţii la calculul impozitului pe profit a tranzacţiilor cu companii situate în jurisdicţii necooperante.
1259 afișări
Imaginea articolului Pierderi economice pentru România. Întrevedere între ministrul Finanţelor şi ambasadorul Turciei

FOTO: Facebook Alexandru Nazare

La întâlnire, Alexandru Nazare, Füsun Aramaz şi reprezentanţi ai oamenilor de afaceri turci au discutat despre identificarea unei soluţii imediate referitoare la măsura adoptată de Parlament în decembrie 2020 prin Legea 296/2020, care prevede că începând cu 1 ianuarie 2021 cheltuielile efectuate ca urmare a unor tranzacţii cu persoane juridice situate în jurisdicţii necooperante în scop fiscal sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit.

Ambasadorul Füsun Aramaz a subliniat importanţa menţinerii bunelor relaţii economice, dat fiind faptul că Turcia este printre primii parteneri comerciali non-UE ai României, atât prin valoarea investiţiilor, cât şi prin numărul mare de locuri de muncă create de firmele turceşti care activează în România.

„Situaţia curentă generează pierderi economice însemnate pentru România. Lucrăm la o soluţie legislativă de remediere în regim de urgenţă, care să nu afecteze tranzacţiile comerciale dintre cele două ţări şi nici potenţialele investiţii", a precizat Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor.

Totodată, ministrul român de finanţe a declarat că va continua să sprijine investiţiile străine în România, inclusiv cele care provin din Turcia, subliniind în acelaşi timp importanţa parteneriatului economic româno-turc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici