Pierderile reale ale victimelor lui Bernard Madoff - 21,2 miliarde de dolari

Investitorii afectaţi de escrocheria de amploare organizată de Bernard Madoff au pierdut 21,2 miliarde de dolari, a declarat miercuri lichidatorul Irving Picard.

86 afișări
Imaginea articolului Pierderile reale ale victimelor lui Bernard Madoff - 21,2 miliarde de dolari

Pierderile reale ale victimelor lui Bernard Madoff - 21,2 miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această sumă este mult mai mare decât cea precedentă, care evoca 13 miliarde de dolari investiţi, şi reprezintă sumele care au fost efectiv încredinţate societăţii de investiţii a lui Bernard Madoff timp de trei decenii, a precizat el, în cursul unei conferinţe de presă.

Madoff, care a fost condamnat la sfârşitul lui iunie la 150 de ani de închisoare, a evocat în faţa tribunalului suma de 65 de miliarde de dolari, care includea dobânzile mari.

El a recunoscut în cursul procesului că nu a investit niciodată vreun ban din sumele care i-au fost încredinţate.

Instituţia americană pentru garantarea investiţiilor (Securities Investor Protection Corporation, SIPC) a aprobat deja plângeri în valoare de circa 4,43 de miliarde de dolari şi a acceptat rambursarea a peste 500 de milioane.

Acest angajament depăşeşte deja toate compensaţiile acordate de această instituţie de la crearea sa în 1970, cu scopul de a apăra investitorii, a declarat preşedintele SIPC, Stephen Harbeck.

Irving Picard, care trebuie să lichideze bunurile lui Bernard Madoff pentru a indemniza victimele, nu a recuperat până în prezent decât 1,5 miliarde de dolari, în special prin intermediul bunurilor escrocului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici