Piraeus Bank România va prelua până la 1 decembrie o mare parte a clienţilor ATE Bank România

Piraeus Bank România va prelua o mare parte a clienţilor din portofoliul ATE Bank România, operaţiune care se va desfăşura în perioada 30 noiembrie - 1 decembrie 2013, astfel că din 2 decembrie clienţii transferaţi vor putea apela la serviciile Piraeus Bank.

270 afișări
Imaginea articolului Piraeus Bank România va prelua până la 1 decembrie o mare parte a clienţilor ATE Bank România

Piraeus Bank România va prelua până la 1 decembrie o mare parte a clienţilor ATE Bank România (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit planului de divizare aprobat de către AGA, aproximativ 11.000 de clienţi ATE Bank România, persoane fizice şi juridice, vor intra de la 1 decembrie în portofoliul Piraeus Bank România, iar alţi aproape 7.000 de clienţi vor rămâne în portofoliul ATE Bank România şi vor continua relaţia contractuală cu această instituţie, se arată într-un comunicat al Piraeus Bank România.

Clienţii care urmează a fi integraţi sunt companii care deţin credite, conturi curente şi alte produse bancare specifice, precum şi persoane fizice care au optat pentru credite de consum şi ipotecare, carduri, depozite, conturi curente şi de economii.

"Prioritatea noastră este ca întreaga operaţiune de migrare să se desfăşoare corect şi rapid, astfel încat să fie resimţită cât mai puţin de toţi cei implicaţi", a declarat, într-un comunicat, Cătălin Pârvu, director general executiv, Piraeus Bank România.

Procesul de preluare presupune mutarea produselor şi conturilor clienţilor în sistemul Piraeus Bank România, astfel că începând de luni, 2 decembrie, clienţii transferaţi vor fi deserviţi exclusiv de reţeaua de unităti a Piraeus Bank şi vor putea accesa întreaga gamă de produse şi servicii oferită de bancă.

Piraeus Bank România este parte a grupului financiar elen Piraeus.

Omul de afaceri Dorinel Umbrărescu a semnat în luna aprilie un acord cu Piraeus Bank pentru preluarea subsidiarei ATE Bank România, în schimbul a 10,3 milioane de euro pentru 93,27% din acţiunile instituţiei de credit.

Transferul va avea loc după finalizarea transferului majorităţii activelor şi pasivelor către Piraeus Bank România, precum şi după obţinerea avizului autorităţilor de reglementare.

ATE Bank România a fost preluată la mijlocul anului trecut de Piraeus Bank.

ATE Bank îşi va schimba denumirea în Banca Română pentru Credit şi Investiţii, instituţie de credit condusă de Marinel Burduja, fost prim-vicepreşedinte al Raiffeisen Bank România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici