Piraeus Bank vrea să preia divizia Societe Generale din Grecia

Piraeus Bank, a patra mare bancă din Grecia după active, discută cu Societe Generale preluarea diviziei elene a acesteia, Geniki Bank, au declarat pentru Capital.gr surse apropiate situaţiei, informaţia fiind ulterior confirmată de banca elenă printr-un comunicat pe site-ul bursei din Atena.

369 afișări
Imaginea articolului Piraeus Bank vrea să preia divizia Societe Generale din Grecia

Piraeus Bank vrea să preia divizia Societe Generale din Grecia

"În urma solicitării Comisiei Pieţei de Capital din Grecia, Piraeus Bank confirmă că este angajată în discuţii confidenţiale privind posibila achiziţie a participaţiei Societe Generale la Geniki Bank", se arată în comunicat.

Piraeus Bank precizează că discuţiile se află în stadiu avansat, dar nu a fost luată încă o decizie de către niciuna din părţi, arată Capital.gr.

Banca elenă urmează să dea informaţii legate de progresul discuţiilor, la momentul potrivit.

Publicaţia Proto Therma a relatat la rândul ei că un acord de vânzare ar putea avea loc în această săptămână.

Tranzacţia ar putea include o injecţie de capital de 350 milioane de euro din partea Societe Generale, care va păstra o participaţie de 10% la Geniki Bank, potrivit site-ului Euro2day.gr.

Dacă va fi realizată, vânzarea Geniki ar marca a doua tentativă a unei bănci franceze de a ieşi de pe piaţa elenă, după cea a Credit Agricole, care analizează trei oferte pentru subsidiara sa Emporiki Bank of Greece.

Pentru Emporiki Bank au depus oferte National Bank of Greece, EFG Eurobank şi Alpha bank.

Credit Agricole a anunţat marţi că ar putea încheia un acord de vânzare a Emporiki în decurs de câteva săptămâni.

Banca Credit Agricole a avut ambiţii mari în Europa de Sud-Est, dar a fost puternic afectată de criza datoriilor suverane. Achiziţia Emporiki Bank în 2006 i-a provocat pierderi de ordinul miliardelor de euro, ca urmare a creşterii creditelor neperformante, după restructurarea din acest an a datoriilor Greciei.

Mult mai mică decât Emporiki, Geniki Bank a avut la rândul ei probleme în ultimii ani din cauza împrumuturilor neperformante şi a altor pierderi legate de criza datoriilor din Grecia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici