Plafonul maxim al emisiunii de titluri de stat MTN a fost suplimentat de Guvern cu un miliard de euro

Plafonul maxim al emisiunii pe piaţa internaţională de titluri de stat pe termen mediu Medium Term Notes (MTN), aprobată în 2010 pentru trei ani, a fost suplimentat de Guvern cu un miliard euro, la un total de 8 miliarde euro, pentru a acoperi necesarul de finanţare pe acest an.

114 afișări
Imaginea articolului Plafonul maxim al emisiunii de titluri de stat MTN a fost suplimentat de Guvern cu un miliard de euro

Plafonul maxim al emisiunii de titluri de stat MTN a fost suplimentat de Guvern cu un miliard de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suplimentarea plafonului a fost decisă în şedinţa de miercuri a Guvernului, prin hotărâre.

"În acest mod, Ministerul Finanţelor menţine şi consolidează rezerva financiară în valută la un nivel de acoperire a necesarului brut de finanţare pe patru luni, pentru a preîntâmpina eventualele şocuri externe care ar putea genera presiuni asupra costurilor de finanţare în cursul anului", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Programul de emisiuni MTN pe piaţa internaţională a fost aprobat în 2010 pentru o perioadă de trei ani şi cu un plafon maxim de 7 miliarde euro. Până în decembrie anul trecut, Ministerul Finanţelor a împrumutat în total 6,2 miliarde euro prin acest program, cea mai mare parte, respectiv 4,7 miliarde euro, doar în 2013.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici