Planul de reorganizare Uztel, confirmat. Firma va plăti integral creanţele de 70 de milioane de lei în trei ani

Tribunalul Dolj a confirmat miercuri planul de reorganizare al producătorului de echipament şi utilaj petrolier Uztel Ploieşti, care prevede achitarea integrală a creanţelor în valoare totală de 70,1 milioane lei, în baza unui grafic de plăţi trimestriale, eşalonat pe o perioadă de 3 ani.

299 afișări
Imaginea articolului Planul de reorganizare Uztel, confirmat. Firma va plăti integral creanţele de 70 de milioane de lei în trei ani

Planul de reorganizare Uztel, confirmat. Firma va plăti integral creanţele de 70 mil.lei în trei ani (Imagine: Shutterstock)

Planul de reorganizare a companiei aflate în insolvenţă din septembrire 2010 fusese aprobat în iulie de Adunarea Creditorilor.

La cererea creditorilor majoritari, ING Bank şi ANAF, în şedinţa creditorilor din mai 2011 a fost desemnat ca administrator judiciar şi lider de consorţiu firma Euro Insol Bucureşti.

"La momentul deschiderii procedurii insolvenţei, Uztel înregistra datorii totale în valoare de 70,1 milioane lei şi disponibilităţi bancare în sumă de 102.634 lei, 1.331 dolari şi 2.025 euro, şi a încheiat exerciţiul financiar 2010 cu o pierdere contabilă în sumă de 17,6 milioane lei.

Ca urmare a implementării de către consorţiul de administratori judiciari a unor măsuri privind restructurarea costurilor de producţie, eficientizarea fluxurilor de producţie, încheierea de noi contracte comerciale, recuperarea creanţelor istorice, Uztel a încheiat exerciţiul financiar al anului 2011 cu un profit de 5,44 milioane lei, respectiv disponibilităţi bancare în sumă de 13,5 milioane lei", se arată într-un comunicat al Euro Insol.

Uztel este cel mai vechi producător de echipament şi utilaj petrolier din Europa, fondat în 1904 de Standard Oil SUA, fiind unul dintre principalii furnizori de echipament petrolier pentru OMV Petrom, ABB Franţa, Deep Drill Olanda, Wood Group Venezuela, PT Inti Fajar Indonezia, Turkmenneft Turkmenistan.

Principalii acţionari ai companiei sunt Asociaţia Uztel (83,8%) şi Array Holding SUA (5,03%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici