Plăţile online au atins 16,5 milioane de euro în primele şase luni

Valoarea cumpărăturilor online realizate prin card s-a ridicat la 16,5 milioane de euro în primele şase luni ale acestui an, la un număr total de 200.000 de tranzacţii, potrivit Gecad, care citează date ale Romcard, procesator final de plăţi online prin card în România.

1 afișare
Imaginea articolului Plăţile online au atins 16,5 milioane de euro în primele şase luni

Plăţile online au atins 16,5 milioane de euro în primele şase luni

Din această piaţă, Gecad ePayment deţine o cotă de aproape 87%, potrivit unui comunicat al companiei remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

"În perioada ianuarie - iunie s-au plătit online, în magazinele româneşti ce au implementată soluţia ePayment, produse şi servicii în valoare de aproximativ 14,3 milioane de euro. Numărul total al tranzacţiilor procesate în magazinele online din România care folosesc soluţia ePayment s-a ridicat la 160.000", se spune în comunicat.

Elementele care au determinat creşterea pieţei ţin atât de cererea publicului pentru cumpărăturile online şi plăţile prin card, cât şi de decizia comercianţilor de a promova această alternativă la comerţul clasic, se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici