Pogea: Creşterea economică din 2009, între -1% şi 1,5%

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, a declarat, joi, după întâlnirea cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, că vede o creştere economică în acest an situată între -1% şi 1,5%, comparativ cu 2,5%, nivelul luat în calcul la construcţia bugetului.

13 afișări
Imaginea articolului Pogea: Creşterea economică din 2009, între -1% şi 1,5%

Pogea: Creşterea economică din 2009, între -1% şi 1,5% (Imagine: Mediafax Foto)

"Pe mine dacă mă întrebaţi, la ora actuală, este posibil să fie între -1% şi 1,5%", a spus Pogea, arătând că toate instituţiile internaţionale şi-au schimbat prognozele de trei ori în ultimele luni, din cauza evoluţiei crizei, care necesită ajustări permanente.

Ministrul Finanţelor a adăugat că este foarte importantă estimarea corectă a indicatorilor macroeconomici pentru a putea dimensiona cheltuielile, astfel încât să fie acoperite cu veniturile disponibile.

"Important este să vedem adevărul", a spus Pogea.

O delegaţie a FMI a venit, miercuri, într-o vizită de două săptămâni la Bucureşti, pentru a discuta un acord care va fi parte a unui program de finanţare multilaterală, susţinut de Uniunea Europeană şi Banca Mondială, precum şi alte instituţii financiare internaţionale. La discuţii participă şi experţi ai Comisiei Europene, Băncii Mondiale şi Băncii Centrale Europene.

Principalele discuţii vizează execuţia bugetară pentru anul 2009 şi dimensionarea corectă a veniturilor şi chelutielilor programate.

Bugetul este construit pe o creştere economică prognozată de 2,5%, un deficit bugetar de 2% din PIB, o rată a inflaţiei de 5% şi un Produs Intern Brut de 579 miliarde de lei (144,7 miliarde de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici