Pogea: Numărul taxelor şi impozitelor parafiscale ar trebui redus cu 30-35%

Numărul taxelor şi impozitelor parafiscale ar trebui redus cu 30-35%, consideră ministrul Finanţelor Publice, Georghe Pogea, care apreciază că acestea "înnebunesc" populaţia.

17 afișări
Imaginea articolului Pogea: Numărul taxelor şi impozitelor parafiscale ar trebui redus cu 30-35%

Pogea: Numărul taxelor şi impozitelor parafiscale ar trebui redus cu 30-35%

Pogea consideră că impozitele şi taxele parafiscale ar trebui reduse întrucât sunt "de multe ori" în exces şi nu conduc la performanţe.

Potrivit calculelor realizate de ministrul Finanţelor înainte de a prelua această funcţie, cel puţin 30-35% din numărul impozitelor şi taxelor ar trebui eliminate.

Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a identificat anul trecut un număr de 540 de taxe şi impozite parafiscale, de aproape cinci ori mai multe decât cele prezentate de Ministerul Economiei şi Finanţelor, respectiv 115.

El a menţionat că unele dintre aceste taxe şi impozite au costuri de administrare chiar mai mari decât beneficiile.

Referitor la Taxa pe Valoare Adăugată (TVA), Pogea a spus că aceasta nu va fi mărită în acest an.

"Vom lua în considerare impozitul forfetar, neimpozitarea profitului reinvestit şi măsuri de îmbunătăţire a colectării", a spus ministrul Finanţelor Publice.

El a reiterat că până la 31 martei Codul Fiscal va fi rescris, iar ulterior se va realiza şi Codul de Procedură Fiscală.

Citeşte şi:

Pogea: Ministerul Finanţelor nu va avea nicio imixtiune în stabilirea taxelor locale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici