Pogea recunoaşte că sectorul privat, şi nu cel public, a avut de suferit din cauza crizei

Ministrul interimar al Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat că autorităţile vor lua măsuri pentru corectarea asimetriei care s-a creat între mediul privat şi cel public, recunoscând în acelaşi timp că dintre cele două sectorul privat este cel care a avut de suferit în acest an din cauza crizei.

23 afișări
Imaginea articolului Pogea recunoaşte că sectorul privat, şi nu cel public, a avut de suferit din cauza crizei

Pogea recunoaşte că sectorul privat, şi nu cel public, a avut de suferit din cauza crizei (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Suntem decişi să corectăm şi asimetria care există în acest domeniu, între mediul privat şi sectorul public. Pentru onestitate şi corectitudine, cei care au avut de suferit în această perioadă dificilă a fost sectorul privat. Merită felicitaţi pentru că şi-au sacrificat din marjele de profit, au acceptat marje mai scăzute pentru a-şi păstra angajaţii (...) însă atunci când România va intra pe o curbă ascendentă, aceste companii vor beneficia de această creştere", a spus Pogea, prezent joi la Central European Initiative Summit Economic Forum, organizat la Bucureşti.

Ministrul a spus, cu un "optimism moderat", că România îşi va reveni treptat, iar actualul Guvern este decis să continue reformele pe care le-a lansat deja, chiar daca unele sunt nepopulare. El a argumentat că "amorsarea" acestor reforme structurale va reduce dezechilibrele create în ultimii ani.

"Criza cere reforme şi poate este prima dată când această criză este o oglindă plată. În urmă cu doi ani ne făcea plăcere să privim în oglinzi convexe. Eram slabi, dar ne plăcea să credem că suntem graşi", a continuat Pogea.

Ministrul Finanţelor a subliniat importanţa reformelor structurale care, în timp, ar trebui să reducă cheltuielile de funcţionare ale statului, aflate la un nivel nesustenabil.

"Cât de curând vom trimite în Guvern legea responsabilităţii fiscale, care va fi în primul rând în sprijinul mediului privat. Nu mai puteam continua cu măsuri care nu sunt sustenabile în timp, nu mai putem continua cu rectificări bugetare dese", a mai spus Pogea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici