Poliţele RCA, emise numai în sistem electronic din 2010

Poliţele auto obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) vor fi emise, începând cu 1 ianuarie 2010, numai în sistem electronic, a declarat, miercuri, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Angela Toncescu.

96 afișări
Imaginea articolului Poliţele RCA, emise numai în sistem electronic din 2010

Poliţele RCA, emise numai în sistem electronic din 2010

"Considerăm că măsura va conduce la diminuarea erorilor umane de completare a poliţelor RCA şi implicit la creşterea acurateţei bazei de date", a spus Toncescu.

Ea a adăugat că, din discuţiile cu asigurătorii, aceştia sunt pregătiţi să emită poliţele RCA în sistem informatic.

"Pe această piaţă sunt prezenţi jucători mari, cu acţionariat străin, care au înţeles să investească în echipamente IT capabile să gestioneze emiterea în sistem electronic a poliţelor RCA", a spus şeful CSA.

În 2008, subscrierile din asigurări RCA au însumat 1,84 miliarde de lei, ponderea în total asigurări generale ridicându-se la 26,09%.

Asigurările generale au totalizat 7,07 miliarde de lei la finele anului trecut.

Parcul auto naţional depăşeşte patru milioane de unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici