Ponta: Exploatarea resurselor energetice din Marea Neagră constituie o alternativă la Nabucco

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Bucharest Forum 2013, că exploatarea resurselor energetice din Marea Neagră constituie o alternativă la proiectul Nabucco, subliniind că România trebuie să înţeleagă importanţa bătăliei pentru independenţă energetică.

213 afișări
Imaginea articolului Ponta: Exploatarea resurselor energetice din Marea Neagră constituie o alternativă la Nabucco

Ponta: Exploatarea resurselor energetice din Marea Neagră constituie o alternativă la Nabucco (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Eu cred că o naţiune puternică - vreau să cred că România e o naţiune puternică - în eşecul unui proiect vede de fapt oportunitatea dezvoltării altora. Resursele pe care România şi celelalte ţări le-au descoperit şi încearcă să le exploateze în zona Mării Negre reprezintă o alternativă la un proiect în care mulţi ani am crezut", a declarat Ponta.

El a adăugat că România este hotărâtă să se afle printre primele ţări care înţeleg să lupte pentru independnţa energetică, ţinând cont de revoluţia energetică realizată de SUA prin descoperirea gazelor de şist şi a petrolului de şist.

"Din momentul în care SUA au beneficiat practic de o revoluţie energetică prin descoperirea gazelor de şist, a petrolului de şist, prin reducerea dependenţei de importuri, Europa şi regiunea Mării Negre trebuie să se adapteze şi să se schimbe în acelaşi timp, înţelegând că bătălia pentru siguranţa energetică, pentru o energie sustenabilă, pentru energie la preţuri competitive este într-adevăr o bătălie esenţială, care ţine însă cont în fiecare zi de noile evoluţii pe piaţa mondială. Vreau să afirm aici că România este hotărâtă, Guvernul pe care îl conduc, de a fi printre primele guverne, ţări care înţelge această schimbare fundamentală, care înţelege că bătălia pentru independenţă energetică şi pentru infrastructură energetică, mai ales, este una dintre cele mai importante pentru anii care urmează", a afirmat prim-ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici