Ponta îi răspunde şefului ANRE: Să îşi facă treaba şi să ne dea sfaturi mai puţine!

Premierul Ponta i-a transmis şefului ANRE să îşi facă treaba şi să dea mai puţine sfaturi, după ce acesta a afirmat, la conferinţa MEDIAFAX, că autorităţile trebuie să fie preocupate în special de veniturile populaţiei, nu de menţinerea la un nivel jos, pe baze "nesustenabile", a preţurilor energiei.

688 afișări
Imaginea articolului Ponta îi răspunde şefului ANRE: Să îşi facă treaba şi să ne dea sfaturi mai puţine!

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto0

"Toată lumea e foarte bună la dat sfaturi. Domnul preşedinte de la ANRE e bun la sfaturi. Eu aştept de la el să aibă grijă să aplice regulile europene, că încă la ANRE văd că, în afară de energie eoliană, ei nu ştiu altceva. Să îşi facă treaba şi să ne dea sfaturi mai puţine !", a spus Ponta.

Autorităţile trebuie să fie preocupate în special de creşterea veniturilor populaţiei, nu de menţinerea la un nivel jos, pe baze "nesustenabile", a preţurilor energiei, a declarat, miercuri, preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ, la conferinţa "MEDIAFAX Talks about Energy".

"Este preţul energiei prea mare sau veniturile prea mici? (...) În mod normal, guvernele ar trebui să se îngrijească mai degrabă de creşterea veniturilor populaţiei, iar nu de menţinerea la un nivel jos, pe baze nesustenabile, a preţurilor energiei. Preţurile mici ale energiei îi avantajează doar pe consumatorii cu venituri mari", a afirmat şeful Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Potrivit acestuia, proiectul guvernului de liberalizare a preţurilor energiei şi gazelor va putea fi considerat un succes atunci când vor putea fi identificaţi consumatorii vulnerabili, cu venituri mici, şi se vor găsi modalităţi de sprijinire a acestora la plata facturii la energie.

România s-a angajat în faţa Fondului Monetar Internaţional să liberalizeze preţurile energiei electrice şi gazelor în mod etapizat pe durata mai multor ani.

Havrileţ a adăugat că pentru creşterea veniturilor cetăţenilor este nevoie de creşterea produsului intern brut, iar sectorul energetic poate contribui la creşterea PIB-ului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici