Ponta: În lipsa originalului, Şova a reziliat contractul cu Bechtel pe baza unei copii legalizate

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi seară, că rezilierea contractului cu firma americană Bechtel a fost realizată de ministrul pentru mari proiecte de infrastructură, Dan Şova, pe baza unei copii legalizate a contractului original, pe care ministrul l-a reclamat ca fiind de negăsit.

724 afișări
Imaginea articolului Ponta: În lipsa originalului, Şova a reziliat contractul cu Bechtel pe baza unei copii legalizate

Ponta: În lipsa originalului, Şova a reziliat contractul cu Bechtel pe baza unei copii legalizate (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Este extrem de bizar că în toţi aceşti ani, în care s-a tot renegociat acel contract, nimeni nu ştia unde e contractul până l-a cerut Şova. El, sigur, a avut copia legalizată, a avut toate celelalte când a lucrat la reziliere. Primul exemplar, cel de la CNADNR de atunci, cum se numea, pur şi simplu nu este în arhiva CNADNR", a declarat marţi seară premierul Victor Ponta, într-o emisiune la România TV.

Ponta l-a sfătuit pe Dan Şova să reclame la Parchet lipsa originalului, pentru a se afla unde se găseşte acest document.

Ministrul Dan Şova a susţinut recent că desecretizarea contractului cu Bechtel, semnat în 2003, nu s-a făcut pentru că nu s-a găsit, la Ministerul Transporturilor, varianta originală, în replică, fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu precizând că documentul se află la Serviciul Probleme Speciale, etajul 2, camera 58.

Anca Boagiu a anunţat, săptămâna ttrecută, că a depus plângere penală la Parchetul ICCJ împotriva ministrului Dan Şova, acuzându-l că ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Năstase în anul 2003 pentru a-l apăra pe fostul premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici