Ponta l-a numit la şefia AVAS pe Adrian Volintiru, fost director la Rompetrol, Relad şi Vulcan

Premierul Victor Ponta l-a retras pe Marius Lucian Obreja din postul de preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi l-a numit la conducerea instituţiei pe Adrian Volintiru, fost director la Rompetrol, Relad şi Vulcan Bucureşti.

857 afișări
Imaginea articolului Ponta l-a numit la şefia AVAS pe Adrian Volintiru, fost director la Rompetrol, Relad şi Vulcan

Adrian Volintiru (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Premierul a mai decis ca în funcţia de vicepreşedinte AVAS să fie numit Andrei George Creci, fost director executiv adjunct în Primăria Capitalei, în locul lui Radu Ghidău.

Deciziile au fost semnate vineri de şeful Guvernului.

Adrian Volintiru a intrat în echipa Rompetrol în 2002, unde a devenit director financiar la rafinăria Vega. În 2005, el a preluat conducerea diviziei de retail Rompetrol Downstream, pentru ca în 2008 să părăsească societatea şi să ocupe funcţia de director financiar executiv al companiei farmaceutice Relad.

Ulterior, el a lucrat ca director general la compania Marine Resources Exploration International (Marexin), companie de explorări în Marea Neagră, deţinută de Dinu Patriciu, pentru ca ultimul loc de muncă să fie cel de director general al producătorului de echipamente energetice şi industriale Vulcan Bucureşti, controlat de Grupul Energetic Tender al omului de afaceri Ovidiu Tender, cu 74,7% din capitalul social.

Marius Lucian Obreja, preşedinte al filialei teritoriale PNL a judeţului Covasna, a fost numit preşedinte AVAS în luna mai prin decizie a premierului, imediat după preluarea mandatului de către Guvernul Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici