Ponta: L-am sunat pe Vosganian pentru numirea lui Oprea ca şi consilier. Nu-l mai ia de consilier

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că a discutat cu ministrul Varujan Vosganian privind numirea ca şi consilier al fostului director general al Hidroelectrica, Traian Oprea, şi a precizat că, în urma discuţiei, s-a ajuns la concluzia că "cel care a semnat toate contractele cu băieţii deştepţi" nu va mai fi consilier.

1312 afișări
Imaginea articolului Ponta: L-am sunat pe Vosganian pentru numirea lui Oprea ca şi consilier. Nu-l mai ia de consilier

Traian Oprea (Imagine: Silviui Matei/Mediafax Foto)

"Sigur că m-am supărat şi eu, apropo de presă, când am aflat că Vosganian îl ia consilier tocmai pe cel care a semnat toate contractele cu "băieţii deştepţi". L-am sunat pe domnul Vosganian şi nu-l ia consilier pe Oprea. Dar... ", a spus Ponta la Realitatea TV.

Fostul director general al Hidroelectrica Traian Oprea a fost numit consilier al ministrului Economiei, Varujan Vosganian, la finele săptămânii trecute.

"Am colaborat bine cu Traian Oprea când am fost ministru al Economiei, iar el era director al Hidroelectrica", a declarat Vosganian, vineri, pentru MEDIAFAX.

Ministrul a adăugat că va numi printre consilierii săi personali persoane cu competenţe în zona energetică şi că va anunţa în zilele următoare lista completă a acestora.

Vosganian a fost ministru şi în Guvernul Tăriceanu, deţinând din decembrie 2006 până în aprilie 2007 portofoliul Economiei şi Comerţului, iar în urma restructurării guvernamentale din 2007 a condus Ministerul Economiei şi Finanţelor.

Oprea a fost director general la Hidroelectrica în perioada 2003-2009. El a fost retras în 2009 pe poziţia de director general adjunct, preşedintele Traian Băsescu declarând atunci că şi-a folosit influenţa asupra Guvernului pentru înlocuirea lui Oprea.

Hidroelectrica este în insolvenţă din iunie anul trecut. Administratorul judiciar a companiei apreciază că Oprea şi alţi foşti şefi ai producătorului de energie controlat de Ministerul Economiei au adus prejudicii companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici