Ponta la podul de la Agigea: Deja l-am înfiat, de câte ori am fost aici. Când vor fi gata lucrările

Premierul Victor Ponta a vizitat din nou, marţi, lucrările de construcţie a noului pod de la Agigea, spunând că, la câte vizite a făcut acolo, deja a ”înfiat” acest pod.

1425 afișări
Imaginea articolului Ponta la podul de la Agigea: Deja l-am înfiat, de câte ori am fost aici. Când vor fi gata lucrările

Ponta la podul de la Agigea: Deja l-am înfiat, de câte ori am fost aici. Când vor fi gata lucrările (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Am fost la Mangalia la şantierul naval şi am venit să văd ce face podul. Deja l-am înfiat pe acest pod de câte ori am fost aici pentru că se punea problema anul trecut şi a fost o decizie destul de grea şi de riscantă pe care am luat-o, se punea problema să se închidă podul vechi şi practic toată lumea să ocolească vreo 80 de kilometri. Atunci ne-am asumat riscul să nu-l închidem în speranţa că acesta va fi gata anul ăsta, sper că e gata. Când îl punem în funcţiune pe acesta putem să-l terminăm pe celălalt şi practic toată legătura între Constanţa şi sudul judeţului şi mai departe spre Bulgaria din acel moment va avea întotdeauna o soluţie de rervă. Nu vom depine doar de acest pod făcut cu mai bine de 30-40 de ani în urmă", a declarat Victor Ponta.

El a precizat că în şedinţa de guvern de marţi va intra în dezbatere un proiect care prevede că va fi preluat de către CNADNR un drum de patru kilometri din Agigea, care urmează să facă legătura între pod şi drumul naţional.

"Azi luăm la CNADNR bucata de drum de patru kilometri care trebuie făcută, o facem şi apoi o dăm înapoi Consiliului Local Agigea, dar important este că practic o să aibă tot cap şi coadă, o să ai şi pod, o să ai şi drum, că nu poţi să ai pod dacă nu ai drum şi deageaba ai drum dacă nu ai pod", a spus premierul.

Când un jurnalist a întrebat când va fi gata acest drum, un reprezentat de la CNADNR a răspuns: "Cel mai târziu anul viitor pe vremea asta".

Premierul a menţionat că durează aşa mult amenajarea drumului respectiv pentru că toate lucrările de investiţii sunt contestate.

"Avem banii de investiţii, nu reuşim să cheltuim pentru că sunt o mulţime de proceduri, de contestaţii. Am încercat în fel şi chip să reducem termenele, dar acolo nu mai depinde nici de mine, nici de ministrul Transporturilor, nici de şeful CNADNR, depinde de numărul de contestaţii şi de când se judecă contestaţiile, din păcate nu avem în România niciun fel de lucrări de infrastructură la care să nu fie contestaţii. Am ridicat garanţiile pentru cei care contestă, tot există această boală românească care ne duce foarte departe. Noi dăm drumul la procedură imediat când se va termina, când se termină contestaţiile", a mai spus Ponta, care a fost însoţit de ministrul Transporturilor Ioan Rus.

Premierul a primit asigurări din partea constructorilor că noul podul va fi gata în 31 octombrie.

Premierul Victor Ponta a mers în mai multe rânduri să viziteze lucrările la noul pod de la Agigea, ultima dată în 1 mai.

Montajul tablierului metalic la podul rutier de la kilometrul 0+540 al Canalului Dunăre – Marea Neagră a fost finalizat vineri, tronsonul central montat al podului având 17,2 metri şi 95 de tone.

Potrivit unui comunicat transmis de "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanţa, podul rutier la kilometrul 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagră, cu o structură de tip hobanat, va fi cel mai mare pod de acest gen din România. Acesta va avea o lungime totală de 360 de metri, o deschidere centrală de 200 de metri, iar lăţimea podului va fi de 17,4 metri, permiţănd circulaţia pe patru benzi. Înălţimea liberă sub tablierul podului în axul Canalului Dunăre - Marea Neagră va fi de 18,4 metri.

Finanţat prin Programul Operaţional Sectorial în Transporturi din fonduri structurale ale Uniunii Europene şi de la bugetul statului, proiectul are ca termen de finalizare data de 31 octombrie 2014.

Proiectul, intitulat “Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre – Marea Neagră şi lucrări aferente infrastructurii rutiere şi de acces în Portul Constanţa”, va fi continuat prin următoarele obiective: podul hobanat peste Canalul Dunăre - Marea Neagră la km 0+540, având o lungime totală de 360 m, din care 200 m are deschiderea centrală şi alte două deschideri marginale de câte 80 m; viaducte de acces la pod; un viaduct pe malul stâng cu o lungime de 281,15 m (spre Constanţa), cu 8 deschideri; un viaduct pe malul drept cu o lungime de 262,42 m (spre Agigea), cu 8 deschideri; un pasaj de trecere la nivel cu calea ferată; lucrări de drumuri de acces spre zona de nord şi de sud a Portului Constanţa, inclusiv racordul cu varianta ocolitoare a municipiului Constanţa (A4), cu o lungime totală de 1.700 m; lucrări de construcţii civile şi anume două clădiri pentru asigurarea controlului accesului în port; parcări în zonele de acces la noile porţi de acces, 7 şi 10 bis; lucrări hidrotehnice şi de consolidări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici