Ponta: Redevenţele pentru petrol şi gaze trebuie renegociate, însă nu vor fi modificări până în 2014

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că redevenţele pentru petrol şi gaze trebuie renegociate, dar o modificare a nivelului acestora nu va fi efectuată mai devreme de 2014.

403 afișări
Imaginea articolului Ponta: Redevenţele pentru petrol şi gaze trebuie renegociate, însă nu vor fi modificări până în 2014

Ponta: Redevenţele pentru petrol şi gaze trebuie renegociate, însă nu vor fi modificări până în 2014 (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Redeveneţele trebuie renegociate. Înainte de 2014 nu avem voie să modificăm contractul de privatizare al Petrom. Dacă am stat din 2004 până în 2013, mai putem sta un an", a afirmat Ponta prezent la ceremonia de inaugurare a termocentralei Petrom de la Brazi.

Directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat recent că OMV Petrom şi Guvernul au început de câteva luni discuţiile privind redevenţele pentru petrol şi gaze, dar deocamdată sunt analizate doar "principiile" privind impactul unui nou nivel al taxelor asupra companiei şi economiei.

"Contractele noastre nu expiră în 2014. Este vorba de acea clauză de stabilitate garantată de Guvernul României tuturor producătorilor, nu numai OMV, până în anul 2014, să menţină redevenţele la nivelul curent, şi anume între 3,5 şi 13,5%. Aceste discuţii sunt purtate de câteva luni deja, nu este o decizie care se poate lua într-o discuţie sau câteva", a afirmat Gheorghe.

Redevenţele de petrol şi gaze, cuprinse între 3,5% şi 13% din producţie, au fost fixate în 2004 şi sunt valabile până în decembrie 2014. Aceste taxe au fost stabilite prin contractul de privatizare a companiei Petrom cu grupul austriac OMV.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici