Ponta remarcă scăderi de preţuri la carburanţi şi cere ministrului să aibă situaţia sub control

Premierul Ponta i-a cerut ministrului Economiei ca, în limitele posibile din punct de vedere legal şi instituţional, să se asigure că preţurile la carburanţi vor fi menţinute "sub control" în scopul reducerii acestora, remarcând că în ultima perioadă au fost operate mai multe scăderi mici de preţ.

631 afișări
Imaginea articolului Ponta remarcă scăderi de preţuri la carburanţi şi cere ministrului să aibă situaţia sub control

Ponta remarcă scăderi de preţuri la carburanţi şi cere ministrului să aibă situaţia sub control (Imagine: Shutterstock)

"Am constatat că, după ce au fost doar creşteri la preţul la carburanţi, văd că au fost cinci descreşteri, sigur mici. Vă rog în continuare, domnule ministru, prin toată politica de negociere şi de implicare să încercăm să ţinem acest fenomen sub control, atât cât se poate din punct de vedere legal şi instituţional", a spus Ponta ministrului.

Şeful Guvernului a declarat recent că intenţionează să aibă o discuţie cu producătorii de produse petroliere privind suprataxarea veniturilor excepţionale, spunând că nu îi plac deciziile impuse cu forţa, dar că este o perioadă specială în care toţi trebuie să participe la "efortul ţării.

În urmă cu o săptămână, Ponta s-a întâlnit, la Viena, cu preşedintele OMV, proprietarul Petrom, el precizând că subiectul principal al discuţiei a fost legat de capacitatea autorităţilor de la Bucureşti de a asigura în relaţia cu OMV atât predictibilitate, cât şi "un control într-o anumită măsură" asupra preţului carburanţilor.

El a arătat că Guvernul şi OMV vor începe în perioada imediat următoare negocierile pe un pachet de măsuri prin care ambele părţi să câştige, autorităţile aşteptând ca investitorul să ajute Executivul să depăşească o perioadă dificilă, dar fiind conştiente şi de importanţa investiţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici