Ponta: Singurele taxe convenite cu FMI - creşterea accizelor la produse de lux şi CASS la chirii

Premierul Victor Ponta a declarat că singurele majorări de taxe, convenite cu FMI şi CE în cadrul noului acord, sunt majorarea accizelor la produsele de lux, pentru a compensa reducerea TVA la pâine, şi plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate la venituri obţinute din chirii de persoane fizice.

959 afișări
Imaginea articolului Ponta: Singurele taxe convenite cu FMI - creşterea accizelor la produse de lux şi CASS la chirii

Ponta: Singurele taxe convenite cu FMI - creşterea accizelor la produse de lux şi CASS la chirii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul a declarat, marţi seară, într-o emisiune la România TV, că atât PSD, cât şi PNL au susţinut majorarea accizelor la produsele de lux, iar cei care au solicitat introducerea plăţii CASS la veniturile din chirii au fost reprezentanţii Comisiei Europene.

Victor Ponta a precizat că plata CASS va fi plafonată la nivelul a cinci salarii medii, asemenea sistemului de impozitare a pensiilor.

Prim-ministrul a adăugat că noul acord nu prevede introducerea plăţii CASS la drepturi de autor pentru persoanele care deţin un contract de muncă.

Victor Ponta a mai arătat că va prezenta Parlamentului conţinutul scrisorii de intenţie cu FMI şi CE şi s-a arătat convins că, în pofida criticilor exprimate, preşedintele Băsescu va semna acest document.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici