Ponta: Vulpescu nu se va mai ocupa de privatizări la OPSPI. S-a lăsat atras într-un circ

Remus Vulpescu nu se va mai ocupa de privatizări la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), a declarat premierul Victor Ponta, arătând că îi reproşează acestuia faptul că s-a lăsat atras în farsa şi circul organizate de Dan Diaconescu la privatizarea Oltchim.

561 afișări
Imaginea articolului Ponta: Vulpescu  nu se va mai ocupa de privatizări la OPSPI. S-a lăsat atras într-un circ

Remus Vulpescu (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Pot să-i găsesc lui Vulpescu circumstanţe atenuante, şi anume că este foarte greu să nu te laşi atras într-un astfel de circ, este înşelăciune de mare calibru. Vulpescu nu se va mai ocupa însă de privatizări la OPSPI", a spus Ponta, la Antena 3.

Ministrul Economiei, în subordinea căruia funcţionează Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, a declarat că, din punctul său de vedere, şeful Oficiului, Remus Vulpescu, trebuie schimbat de la conducerea instituţiei, la momentul încheierii privatizării Oltchim.

Declaraţia a fost susţinut la Palatul Victoria, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu premierul Victor Ponta şi în care şi şeful Guvernului a sugerat că şeful OPSPI va fi demis din funcţie.

"Din punctul meu de vedere, domnul Vulpescu trebuie schimbat din funcţie, dar acest lucru va fi făcut în momentul încheierii procesului de privatizare la Oltchim", a spus ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

El a arătat că procesul de privatizare va fi formal încheiat în 1-2 zile.

Ministrul a adăugat că a afirmat anterior că este pregătit să îşi depună mandatul în cazul unui eşec al privatizării, dar aceasta doar dacă vina i se datorează şi a precizat că nici premierul Ponta şi nici el personal nu consideră că a greşit.

"Premierul nu consideră că eu, ministrul Economiei, am greşit. După cum aţi observat, răspunderea revine comisiei de licitaţie, preşedintelui comisiei de licitaţie şi respectiv OPSPI", a spus Chiţoiu.

Întrebat de jurnalişti dacă i se pare normal ca şeful OPSPI să asculte muzică la negocieri, Chiţoiu a afirmat că acesta nu a ascultat muzică în timpul negocierilor, dar că după ce s-au încheiat negocierile, după ce participanţii la licitaţie au plecat, a pus o muzică de fond.

Săptămâna trecută, premierul Ponta i-a spus ministrului Economiei, în faţa jurnaliştilor, că şeful OPSPI va trebui să vorbească mai puţin şi să explice mai clar datele legate de procesul de privatizare la Oltchim, în caz contrar urmând să fie instalată o nouă conducere la OPSPI.

"Domnul Vulpescu să facă bine să explice foarte clar, să vorbească mai puţin şi să explice mai mult. Dacă poate, dacă nu, găsim un alt şef la OPSPI care poate să explice mai clar", i-a spus Ponta ministrului Economiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici