Popa: Creşterea PIB îşi va relua evoluţia normală în 2010

România va avea anul viitor un Produs Intern Brut (PIB) sub potenţialul de creştere de 6%, pentru o perioadă scurtă, iar economia îşi va relua evoluţia normală către anul 2010, a declarat, luni, viceguvernatorul BNR Cristian Popa.

37 afișări
Imaginea articolului Popa: Creşterea PIB îşi va relua evoluţia normală în 2010

Popa: Creşterea PIB îşi va relua evoluţia normală în 2010

"Nimeni nu ştie cât va dura criza economică internaţională, dar vedem o normalizare a economiei către anul 2010", a spus Popa.

Viceguvernatorul BNR a semnalat un nivel neobişnuit al incertitudinilor de pe piaţă, care trebuie luate în calcul în următoarele prognoze.

Banca Naţională a României a revizuit în creştere nesemnificativă prognozele privind inflaţia în 2008 şi 2009, de la 6,6% la 6,7%, respectiv de la 4,2% la 4,5%, iar scenariile băncii centrale vin pe fondul unor incertitudini tot mai mari.

"Rezultatele pentru 2009 sunt foarte greu de estimat acum", a adăugat Popa.

El a arătat că după scăderea sub potenţial a economiei, creditarea să se realizeze în principal în monedă naţională şi pentru corporaţii.

Popa a declarat săptămâna trecută că, potrivit calculelor băncii centrale, România va înregistra o creştere economică de 4,6% în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici