Porsche blochează accesul la reţele precum Facebook

Producătorul german de automobile sport Porsche a decis să blocheze accesul angajaţilor la reţele de socializare precum Facebook, pentru a se proteja de spionajul industrial, transmite Bloomberg.

17 afișări
Imaginea articolului Porsche blochează accesul la reţele precum Facebook

Porsche blochează accesul la la reţele precum Facebook

Conducerea Porsche este îngrijorată că serviciile străine de spionaj ar putea să îi urmărească angajaţii care postează informaţii confidenţiale pe Facebook şi alte servicii de socializare pe Internet, expunând astfel compania, a declarat Dirk Erat, purtător de cuvânt al producătorului auto german.

"Aceste servicii implică un anumit grad de risc. Interzicerea accesului de la serviciu la site-uri precum EBay reflectă politica grupului", a mai spus Erat.

Facebook s-a angajat, în luna mai, să modifice setările referitoare la informaţiile private, pentru a simplifica schimbul de date personale. Compania a fost criticată de utilizatori şi autorităţi pentru că a luat măsuri insuficiente de protejare a datelor private.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici