Porsche Leasing a depus singura ofertă pentru flota auto a Poştei

Porsche Leasing România a depus, la finele lunii martie, singura ofertă în cadrul licitaţiei pentru furnizarea în leasing către Poşta Română a unui număr de 607 autovehicule, valoarea contractului fiind estimată la 8,23 milioane de euro (TVA inclusă) în următorii trei ani.

760 afișări
Imaginea articolului Porsche Leasing a depus singura ofertă pentru flota auto a Poştei

Porsche Leasing a depus singura ofertă pentru flota auto a Poştei (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax foto)

Oferta Porsche Leasing România a fost depusă în asociere cu Porsche România, Porsche Broker de Asigurare şi MHS Truck&Bus, potrivit datelor operatorului poştal.

Termenul de depunere a ofertelor a expirat la 28 martie.

Conform datelor disponibile pe www.e-licitatie.ro, licitaţia a fost contestată de Auto Exact SRL, dar Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins cererea.

Potrivit caietului de sarcini, flota de autovehicule Poştei Române include autoutilitare tip furgon - 516, autoşasiu - 82 şi remorci - 9.

"La finalul perioadei de leasing, achizitorul urmează să-şi exercite dreptul de opţiune în sensul de a dobândi proprietatea asupra obiectelor în leasing (...). Asigurarea CASCO pentru autovehicule, parte a contractului de leasing, va acorda despăgubiri pentru avarii în staţionare sau în mers, cu franşiză zero, confom conditiilor de asigurare, pe teritoriul României", se precizează în anunţul de participare publicat de Poşta Română.

Contractul de leasing va finanţat din surse proprii ale CNPR.

La finele anului 2008, Poşta Română a atribuit Porsche Mobility, în urma unei licitaţii, un contract de finanţare în leasing a unui număr de 613 autoutilitare de tip furgon şi autoşasiu şi 114 autoturisme.

Contractul a fost încheiat pentru suma de 78,02 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de patru ani, potrivit datelor www.e-licitatie.ro.

Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale.

Acţionarii operatorului sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.

În 2011, cifra de afaceri a CNPR a scăzut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, în timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finanţelor Publice.

Operatorul naţional poştal va fi privatizat în acest an, ofertele urmând să fie deschise la finele lunii mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici