Porsche neagă informaţiile conform cărora ar intenţiona să divizeze Volkswagen

Producătorul de automobile sport Porsche a dezminţit informaţiile din presă conform cărora ar intenţiona să divizeze grupul Volkswagen (VW), la care deţine o participaţie de 31%, transmite Reuters.

3 afișări
Imaginea articolului Porsche neagă informaţiile conform cărora ar intenţiona să divizeze Volkswagen

Porsche neagă informaţiile conform cărora ar intenţiona să divizeze Volkswagen

Potrivit informaţiilor care vor apărea în ediţia de luni a revistei germane WirtschaftsWoche, Porsche analizează serios opţiunea de a diviza în companii independente cel mai mare producător auto din Europa.

"Este pur şi sumplu o prostie. Nu există astfel de planuri. Aceasta este gândirea fondurilor de hedging, nu a Porsche", a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Porsche deţine o participaţie de 31% la Volkswagen, care ar putea fi majorată după ce Germania va modifica o lege ce limitează drepturile de vot în cadrul grupului.

Guvernul german a anunţat, la începutul acestei săptămâni, că va lua măsuri rapide pentru modificarea legii care protejează producătorul auto Volkswagen de o potenţială preluare, declarată ilegală de către cea mai înaltă instanţă europeană.

Tribunalul a mai permis Porsche să creeze un nou holding, Porsche Automobil Holding, care va deţine participaţia la VW.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici