Porsche va creşte producţia Cayenne, după ce vânzările au urcat cu 37% în prima jumătate a anului

Porsche va creşte cu 10-20% anul viitor producţia modelului SUV Cayenne, după ce livrările au urcat cu 37% în primul semestru, a afirmat într-un interviu pentru Bloomberg directorul de vânzări al companiei germane, Bernhard Maier.

193 afișări
Imaginea articolului Porsche va creşte producţia Cayenne, după ce vânzările au urcat cu 37% în prima jumătate a anului

Porsche va creşte producţia Cayenne, după ce vânzările au urcat cu 37% în prima jumătate a anului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cerea pentru modelul SUV, al cărui preţ porneşte de la 48.200 de dolari, a condus la un timp de aşteptare pentru livrare de până la 12 luni pe pieţe precum China. Porsche vrea ca timpul de aşteptare să nu depăşească şase luni.

"Căutăm căi de a creşte capacitatea de producţie pentru a ne putea servi cienţii mai rapid. Datele pe primul trimestru arată o creştere similară pe aproape toate pieţele şi modelele", a spus Maier.

Porsche SE, care deţine producătorul de maşini sport împreună cu grupul Volkswagen, intenţionează să fuzioneze cu acesta. Susţinut de resursele Volkswagen, unul dintre cei mai mari producători auto din lume, Porsche vrea să-şi dubleze vânzările la circa 200.000 de autovehicule anual până în 2018, prin lansarea unui model compact de SUV şi creşterea livrărilor pe pieţele emergente. În acest an, compania vrea să livreze peste 100.000 de maşini, faţă de 97.000 anul trecut, a spus Maier.

Vânzările totale ale Porsche au urcat cu 29% în primul semestru, la 60.650 de unităţi, în timp ce comenzile au avansat cu 26%, la 65.660 de maşini. Producătorul auto va publica marţi date complete pentru vânzările din primele şase luni ale anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici