Porumboiu către Constantin: Vindeţi cele 350.000 de hectare de teren agricol ale statului

Omul de afaceri Adrian Porumboiu, unul dintre cei mai mari agricultori români, i-a cerut joi ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, să scoată la vânzare cele 350.000 de hectare de teren agricol deţinute de stat şi concesionate fermierilor, iar banii obţinuţi să fie investiţi în agricultură.

662 afișări
Imaginea articolului Porumboiu către Constantin: Vindeţi cele 350.000 de hectare de teren agricol ale statului

Porumboiu către Constantin: Vindeţi cele 350.000 de hectare de teren agricol ale statului (Imagine: Vlad Dumitrescu/Mediafax Foto)

"Cei care primesc sume impresionante de la stat pentru irigaţii sunt firme care au contracte de concesiune cu statul. Cât plătesc redevenţe acele firme care au concesiune cu statul este foarte uşor de aflat. Doi-trei bănuţi acolo, într-un derizoriu exagerat. Şi acele firme primesc mai departe subvenţie pentru irigaţii", a spus Porumboiu.

El a spus că din 9 milioane de hectare de teren arabil la nivel naţional a mai rămas "o oază de bucurii şi de satisfacţii depline" pentru unii agricultori, care însumează 350.000 de hectare.

"Vă rog, domnule ministru, scoateţi la vânzare acele 350.000 de hectare, să nu mai invoce nimeni niciun fel de contracte, că sunt făcute. Toate sunt contracte care nu au iz penal, depăşesc sfera penalului. Vindeţi-le şi cu banii obţinuţi veţi sprijini producătorii care au două sau trei hectare să-şi facă sere. Se va face infrastructură încât să aibă drum şi pod în zona respectivă", a mai spus Adrian Porumboiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici