Poşta Română a reziliat contractul de recrutare de manageri încheiat cu George Butunoiu Group

Conducerea Poştei Române anunţă că a luat, luni, decizia de a rezilia contractul cu SC George Butunoiu Group SRL privind recrutarea în vederea ocupării posturilor de director general şi director economic.

267 afişări
Imaginea articolului Poşta Română a reziliat contractul de recrutare de manageri încheiat cu George Butunoiu Group

Poşta Română a reziliat contractul de recrutare de manageri încheiat cu George Butunoiu Group

Hotărârea a fost luată „în urma nerespectării criteriilor de selecţie impuse de Poşta Română”, menţionează instituţia, într-un comunicat.

„Compania Naţională Poşta Română a semnat, la data de 23 august 2017, un contract prin care SC George Butunoiu Group SRL urma să recruteze personal pentru ocuparea a două posturi de conducere în cadrul companiei. Conform prevederilor contractului, consultantul avea obligaţia legală de a efectua selectarea candidaţilor cu respectarea criteriilor stabilitate de Comitetul de Nominalizare şi Remunerare din cadrul CA, fără a exista posibilitatea legală de a modifica criteriile prevăzute în contract. Singura posibilitate de modificare a criteriilor de selecţie ar fi fost indicarea acesteia, în mod expres, atât in caietul de sarcini în baza căruia s-a atribuit contractul, cât şi în cadrul contractului propriu-zis, ceea ce a nu a fost menţionat”, se mai arată în comunicat.

În principal, „reprezentaţii Poştei Române au constatat că există diferenţe între modul de redactare al criteriilor de selecţie stabilitate prin contract şi aprobate de Consiliul de Administraţie, şi forma redactată şi publicată a anunţului de selecţie de către SC George Butunoiu Group SRL”.

Conform contractului, orice modificare a condiţiilor presupune existenţa unui act adiţional la contract, semnat de ambele părţi, manifestat în mod formal şi care să aibă drept consecinţă o modificare a contactului iniţial. „Precizăm că nu s-au încheiat acte adiţionale la contractul dintre Poşta Română şi consultant, iar acesta nu putea opera modificări ale criteriilor de selecţie.

Având în vedere constatările menţionate privind principalele obligaţii contractuale, Consiliul de Administraţie al companiei a decis rezilierea contractului cu SC Butunoiu Group SRL”, se mai arată în comunicat.

Compania Naţională Poşta Română SA a fost infiinţată conform HG 371/1998 şi funcţionează conform prevederilor acesteia. Compania funcţionează sub autoritatea Ministerului Comunicaţiilor şi desfăşoară activităţi de interes public naţional. Poşta Română este cel mai mare angajator din România, cu peste 25.000 de angajaţi. Conform prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, CN Poşta Română SA trebuie să desemneze o societate pentru a furniza asistenţă de specialitate în procesul de recrutare şi selecţie a resurselor umane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici