Poşta Română are nevoie de 100 milioane de euro pentru a furniza servicii similare unui operator european

Poşta Română are nevoie de investiţii de 100 milioane de euro pentru a putea furniza servicii similare unui operator din Europa, bani care vor fi aduşi de viitorul investitor strategic atras în urma procesului de privatizare, a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea.

387 afișări
Imaginea articolului Poşta Română are nevoie de 100 milioane de euro pentru a furniza servicii similare unui operator european

Poşta Română are nevoie de 100 milioane de euro pentru a furniza servicii similare unui operator european (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Statul nu poate investi aceşti bani pentru că ar fi considerat ajutor de stat. Banii vor fi aduşi de viitorul investitor strategic atras în urma procesului de privatizare. Din informaţiile pe care le deţin, caietul de sarcini a fost achiziţionat de un investitor şi un altul se pregăteşte s-o facă până la expirarea termenului. Ambii potenţiali investitori sunt din Europa", a spus Cotovelea, prezent la un eveniment de specialitate.

La finele lunii iunie, Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) a anunţat că a prelungit cu trei luni, până la 30 septembrie, data limită de depunere a documentelor de participare şi a ofertelor preliminare şi neangajante pentru vânzarea a 51% din acţiunile Companiei Naţionale Poşta Română.

Prelungirea termenului a fost motivată de solicitărea trasmisă de o importantă administraţie poştală din Europa, care a achiziţionat dosarul de privatizare, precum şi a evoluţiei pieţei serviciilor poştale locale şi internaţionale.

"Statul vrea o privatizare de succes la Poşta Română. Noi nu vom face privatizarea cu niciun operator dacă nu vom avea garanţia că serviciile poştale nu vor fi îmbunătăţite şi dezvoltate, dacă forţa de muncă existentă nu va fi pe deplin valorificată, dacă nu există un plan de afaceri bine pus la punct", a spus Cotovelea.

Pentru participarea la procesul de selecţie, investitorii interesaţi trebuie să depună la sediul MSI până la data limită, 30 septembrie, ora 12.00, documentele de participare, respectiv dosarul de prezentare, inclusiv documentele care atestă îndeplinirea criteriilor de precalificare şi garanţia de participare în valoare de 9,48 milioane de lei sau echivalentul acestei sume în euro, la cursul de schimb.

Statul, prin MSI, deţine 75% din acţiunile CNPR, iar restul de 25% sunt deţinute de Fondul Proprietatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici