Povestea impresionantă a lui Howard Schultz, preşedinte executiv Starbucks: De la asistat social la un imperiu de 84 de miliarde de dolari

Mulţumită lui Howard Schultz, americanii au aflat ce înseamnă un latte, iar aceştia sunt dispuşi să plătească 4 dolari pentru această băutură, relatează Business Insider.

3065 afișări
Imaginea articolului Povestea impresionantă a lui Howard Schultz, preşedinte executiv Starbucks: De la asistat social la un imperiu de 84 de miliarde de dolari

Povestea impresionantă a lui Howard Schultz, preşedinte executiv Starbucks: De la asistat social la un imperiu de 84 de miliarde de dolari

Howard Schultz provine dintr-o familie modestă din Brooklyn, asistată social de către stat prin oferirea unui adăpost, acesta fiind unul din motivele pentru care a adus întotdeauna o nuanţă de justiţie social[ în felul în care a condus Starbucks.

Pentru Schultz, revoluţionarea cafelei ar putea fi un prim pas în schimbarea radicală a Americii.

Născut în Brooklyn, New York în 1953 din părinţi fără educaţie, la vârsta de 7 ani a trecut printr-un moment care i-a definit întreaga viaţă. Întors de la şcoală, şi-a găsit tatăl cu o rană care se întindea de la coapsă până la gleznă. Tatăl sau, fost veteran de război, lucra ca şofer de camion, fără asigurare medicală.

“Am văzut Visul American fracturat şi mi-am văzut părinţii neajutoraţi, în culmile disperării … Acele cicatrici şi acea ruşine le port cu mine şi în ziua de astăzi”, povestea Howard Schultz pentru absolvenţii Universităţii Arizona în 2017.

Mama sa l-a încurajat să îşi continue studiile, iar Howard a obţinut o bursă pentru sportivi în cadrul Northern Michigan University. A decis însă că nu îşi doreşte o carieră în lumea sportului.

Găsiţi continuarea articolului pe zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici