Pragul maxim pentru atribuirea contractelor publice prin cerere de oferte a fost majorat

Limita maximă până la care instituţiile publice pot atribui în licitaţii contracte prin procedura cererii de oferte a fost majorată de Guvern de la 100.000 euro la 125.000 euro, în cazul furnizării de servicii, şi de la 750.000 euro la un milion de euro pentru contracte de lucrări.

131 afișări
Imaginea articolului Pragul maxim pentru atribuirea contractelor publice prin cerere de oferte a fost majorat

Pragul maxim pentru atribuirea contractelor publice prin cerere de oferte a fost majorat (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Modificarea a fost efectuată de Guvern în şedinţa de miercuri, printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă privind achiziţiile publice, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Astfel, Guvernul a decis că autoritatea contractantă va avea dreptul de a aplica procedura de cerere de oferte în cazul în care valoarea estimată a contractului de achiziţie publică este egală sau mai mică decât echivalentul în lei al 125.000 euro (faţă de 100.000 euro în prezent) pentru contractul de servicii, precum şi de un milion euro (faţă de 750.000 euro în prezent) pentru contractul de lucrări.

Pragul maxim luat în calcul la procedura de cerere de oferte având ca obiect furnizarea de bunuri a fost menţinut la 100.000 euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici