Predarea locuinţelor în Planorama începe în mai-iulie

Firma BSR, care asigură managementul Planorama, susţine că va începe procesul de predare a apartamentelor din complex în perioada mai-iulie şi că a reuşit să convingă 80% dintre cumpărătorii de locuinţe să renunţe la penalităţile datorate de dezvoltator pentru întârzierea finalizării proiectului.

27 afișări
Imaginea articolului Predarea locuinţelor în Planorama începe în mai-iulie

Predarea locuinţelor în Planorama începe în mai-iulie

Euro Habitat, dezvoltatorul Planorama, a făcut demersurile necesare pentru a plăti taxele restante către stat spre a realiza astfel transferul de proprietate către cumpărătorii din primul bloc. Predarea apartamentelor este stipulată în noile acte adiţionale pentru mai-iulie anul acesta. (...) Vânzările pentru public vor începe în aprilie-mai, concomitent cu livrarea primelor apartamente din primul bloc şi reluarea construcţiei celui de-al doilea.

Reprezentanţii BSR susţin totodată că Euro Habitat a contactat deja mai mulţi antreprenori pentru finalizarea utilităţilor şi restul lucrărilor la primul bloc şi, în curând, va contracta antreprenorul pentru cel de-al doilea bloc.

Proiectul a fost anunţat încă din anul 2005 şi prevede construcţia a 1.100 de locuinţe în patru blocuri, în urma unei investiţii de 70 milioane de euro, însă niciun apartament nu a fost livrat către cumpărători, lucrările de construcţie fiind întrerupte de mai multe ori din diverse cauze. Construcţia trebuia să fie finalizată încă din 2007.

În aceste condiţii, o parte dintre clienţi au semnat cu dezvoltatorul proiectului contracte de reziliere, iar unii dintre aceştia au şi primit banii înapoi.

BSR, desemnată anul trecut managerul proiectului Planorama, a venit la sfârşitul lunii noiembrie cu propunerea ca cei care au cumpărat locuinţe să renunţe la penalităţi şi să accepte noile termene de livrare stabilite de companie, susţinând că aceasta este unica soluţie pentru finalizarea proiectului. Compania a anunţat atunci un termen de două săptămâni pentru răspunsul cumpărătorilor.

"În ceea ce priveşte poziţia clienţilor, la sfârşitul lunii ianuarie 80% dintre aceştia îşi manifestaseră acordul de a accepta propunerea BSR", se menţionează în comunicat.

De asemenea, Euro Habitat este pe punctul de a primi un împrumut de la Piraeus Bank, precondiţiile contractului de acordare a împrumutului fiind un cashflow pozitiv, echilibrat şi acordul clienţilor pentru noile termene de predare, sfârşit de mai 2010 şi sfârşit de decembrie 2010.

"Demersurile de acordare a creditului bancar agreat iniţial, de 2,5 milioane euro, sunt în stadiu avansat, urmând ca formalităţile sa fie finalizate în viitorul apropiat", se mai arată în comunicat.

BSR Europe este implicată în dezvoltarea mai multor proiecte rezidenţiale în România, la Bucureşti şi Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici