Preluarea Telemobil de către Cosmote, autorizată de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei (CC) a autorizat, marţi, preluarea operatorului de telecomunicaţii mobile Telemobil de către Cosmote Mobile Telecommunications, prin dobândirea controlului unic asupra companiei, a anunţat instituţia.

128 afișări
Imaginea articolului Preluarea Telemobil de către Cosmote, autorizată de Consiliul Concurenţei

Preluarea Telemobil de către Cosmote, autorizată de Consiliul Concurenţei (Imagine:Mediafax Foto)

Analiza operaţiunii de concentrare economică s-a bazat inclusiv pe informaţiile şi datele transmise de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), de părţile implicate precum şi concurenţii acestora, fiind luate în considerare şi posibilele probleme de concurenţă ridicate de furnizorii de servicii de comunicaţii mobile, se arată într-un comunicat al CC remis MEDIAFAX.

"CC a constatat că există o suprapunere de activităţi economice desfăşurate de către Telemobil şi societăţile comerciale membre ale grupului Deutsche Telekom (Germania), în principal pe piaţa de retail a serviciilor de telefonie mobilă şi pe pieţele de comercializare a acestor servicii. Analiza întreprinsă de CC a relevat faptul că prin această operaţiune nu se crează sau se consolidează o poziţie dominantă şi, ca urmare, nu există îndoieli privind compatibilitatea acestei operaţiuni cu un mediu concurenţial normal", se spune în comunicat.

Preşedintele CC, Bogdan Chiriţoiu, a declarat că preluarea crează premisele dinamizării concurenţei pe pieţele serviciilor de comunicaţii electronice mobile, în special pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă şi a accesului la Internet, rezultatul anticipat fiind creşterea posibilităţilor de alegere ale consumatorului final.

"În prezent, nu am identificat probleme care ar putea afecta concurenţa, dar vom monitoriza evoluţia acestor pieţe şi vom colabora în continuare cu ANCOM, iar în 2012 îi vom sprijini în reanalizarea alocării licenţelor în banda de 400 MHz", a spus Chiriţoiu.

Conform datelor transmise de ANCOM, în martie 2012 expiră termenul de valabilitate a licenţei din banda 450 MHz deţinută de Telemobil.

Cosmote a semnat, pe 30 iunie, un acord pentru achiziţia Telemobil, care deţine o licenţă 3G şi una în banda de frecvenţe de 450 MHz, tranzacţia presupunând plata a 61 de milioane de euro pentru acţiuni şi preluarea de către compania elenă a unor datorii şi alte obligaţii financiare în valoare de 146 de milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici