Preluarea unor active ale OMV Petrom, în atenţia Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Mazarine Energy România preia unele active aparţinând OMV Petrom, active reprezentând câmpuri petrolifere deţinute în prezent de către OMV Petrom, potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri.

379 afișări
Imaginea articolului Preluarea unor active ale OMV Petrom, în atenţia Consiliul Concurenţei

Preluarea unor active ale OMV Petrom, în atenţia Consiliul Concurenţei

„Anul trecut, Consiliul Concurenţei a autorizat o operaţiune similară între cele două companii, prin care Mazarine Energy România SRL a preluat de la OMV Petrom drepturile şi obligaţiile care decurg din 19 acorduri petroliere de concesiune, împreună cu bunurile, drepturile reale şi angajaţii implicaţi în exploatarea câmpurilor petrolifere”, a anunţat Autoritatea de Concurenţă, în comunicatul de presă transmis miercuri.

Mazarine Energy România activează, în România, în domeniul dezvoltării şi producerii ţiţeiului şi gazului natural. Mazarine Energy România SRL, subsidiară a Mazarine Energy BV, este controlată de fonduri administrate de companii afiliate Grupului Carlyle. Grupul Carlyle este un administrator de active alternative la nivel mondial.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996) această operaţiunea este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici