Premierul Tudose nu mai aşteaptă simularea anunţată de Liviu Dragnea: Nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri

Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, după ce s-a întâlnit cu liderii europeni, că România nu va introduce impozitul pe cifra de afaceri, subiectul fiind abordat în discuţiile avute cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, şi cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele CE.

7550 afișări
Imaginea articolului Premierul Tudose nu mai aşteaptă simularea anunţată de Liviu Dragnea: Nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri

”Am reiterat, din nou, foarte ferm, că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili în ceea ce priveşte sistemul financiar-fiscal şi că din tot ceea ce înseamnă simulările noastre de acum şi aşteptările noastre vom rămâne în ţinta de 3%”, a declarat premierul Mihai Tudose, după întâlnirile pe care le-a avut la Bruxelles cu liderii europeni.

El a mai spus că luni a vorbit despre impozitul pe cifra de afaceri cu ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa.

”Devine din ce în ce mai clar că nu poate fi introdus aşa. Am atins subiectul cu dl. preşedinte Juncker asupra unei directive europene de anul trecut, care prevede, printre altele, un efort conjugat al statelor europene de transparenţă şi interconectivitate pe informaţii financiare pe multinaţionale sau firme care îşi externalizează profitul, ducând la diminuarea artificială a profitului şi a bazei de impozitare. Este o directivă importantă, pe care va trebui să o implementăm oricum, dar aici vorbim despre principiul ca fiecare agent economic să-şi plătească impozitul acolo unde obţine profitul, iar ce vorbeam noi înainte este un pic pe lângă acest subiect, pentru că el nu-şi mai externalizează profitul, ci îl ascunde în afara UE. Şi domnia sa are dreptate când spune că trebuie să găsim mecanisme aici, dar nu o să implementăm nimic care să rezolve un caz şi să strice buna funcţionare a altor agenţi economici corecţi”, a mai spus premierul Tudose.

El a mai spus că, în privinţa taxei pe solidaritate, simulările nu au fost finalizate.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, săptămâna trecută, că unele măsuri cuprinse în programul de guvernare aprobat de Parlament vor fi discutate şi, dacă la simulări se anticipează efecte negative, se va renunţa la ele.

Noul guvern condus de Mihai Tudose, care pe 29 iunie a trecut de votul Parlamentului, a venit cu un program-şoc, fundamental schimbat faţă de cel cu care PSD/ALDE câştigaseră alegerile.

Este un program care, dacă va fi aplicat, schimbă complet paradigma fiscală, atât în privinţa impozitării companiilor, cât şi a popu­laţiei. Companiile vor plăti impozit pe cifra de afaceri - impozit în trepte, cel mai probabil de 1%-2% şi 3% - , în loc de impozitul pe profit de 16%, iar populaţia va achita statului impozit pe venitul global (programul nu avansează procente) în loc de impozitul de 16%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici