Presa rusă de stat: Regiunea ucraineană Herson va trece la rublă de la 1 mai

Regiunea Herson din Ucraina, ocupată de Rusia, va trece la utilizarea rublei începând cu 1 mai, potrivit presei de stat ruse, citate de CNN.

4572 afișări
Imaginea articolului Presa rusă de stat: Regiunea ucraineană Herson va trece la rublă de la 1 mai

Presa rusă de stat: Regiunea ucraineană Herson va trece la rublă de la 1 mai

Vicepreşedintele administraţiei regiunii, Kirill Stremousov, a declarat pentru agenţia de ştiri RIA-Novosti că perioada de tranziţie va dura până la patru luni, timp în care vor fi în circulaţie atât rubla rusească, cât şi grivna ucraineană. După aceea, va avea loc o tranziţie completă la rublă.

CNN notează că nu a reuşit să verifice în mod independent declaraţia lui Stremousov.

Rapoarte anterioare au confirmat că forţele ruseşti au instalat marţi un nou guvern local în Herson.

Acest lucru a avut loc la câteva zile după ce forţele ruseşti au preluat controlul asupra clădirii Consiliului Local din Herson, înlăturând guvernul ales.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici