Preşedintele Bank of America a fost demis din cauza preluării Merrill Lynch

Acţionarii Bank of America au votat pentru concedierea preşedintelui consiliului de administraţie Kenneth Lewis, ca urmare a prăbuşirii cotaţiei acţiunilor în ultima perioadă şi a achiziţiei companiei Merrill Lynch pentru 19 miliarde de dolari, potrivit Financial Times.

56 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Bank of America a fost demis din cauza preluării Merrill Lynch

Preşedintele Bank of America a fost demis din cauza preluării Merrill (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lewis, care va fi înlocuit de Walter Massey, unul dintre membrii conducerii, va păstra postul de director general al grupului financiar american. Oficialul Bank of America cumula cele două funcţii de opt ani.

Un vot de neîncredere, care cerea demiterea lui Lewis şi a consiliului de administraţie, a fost respins.

În ultimul an, titlurile Bank of America s-au prăbuşit de la 40 de dolari la trei dolari, ca urmare a preluării companiei Countrywide Financial şi a infuziei de 20 de miliarde de dolari din partea autorităţilor SUA pentru achiziţia Merrill Lynch.

Propunerea destituirii preşedintelui Bank of America a fost adoptată cu puţin peste 50% din voturi, prin sprijinul acţionarilor minoritari şi al unei părţi a investitorilor instituţionali. Lewis a fost criticat vehement după ce, săptămâna trecută, s-a aflat că a accepta preluarea Merrill Lynch numai după ce a fost ameninţat de autorităţile federale americane cu demiterea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici