Preşedintele Băsescu a cumpărat primul model Ford B-MAX lansat luni la Craiova - FOTO

Preşedintele Traian Băsescu a cumpărat primul model Ford B-MAX, lansat, luni, la Craiova, fiind vorba despre un autoturism de culoare roşie, la volanul căruia s-a urcat şi l-a testat în incinta fabricii.

2494 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu a cumpărat primul model Ford B-MAX lansat luni la Craiova - FOTO

UPDATE: Preşedintele Băsescu a cumpărat primul model Ford B-MAX lansat luni la Craiova (Imagine: Mihai Dascalescu / MediafaxFoto)

Preşedintele Traian Băsescu a spus, la lansarea noului model Ford B-MAX, că vrea să fie primul român care cumpără această maşină.

"Am convingerea că proiectul va fi un succes şi pentru că nu poţi proba altfel decât prin fapte credinţa ta, vreau să vă spun că vreau să fiu cel care cumpără prima maşină produsă la Ford”, a spus preşedintele Băsescu.

El a ţinut să le arate celor prezenţi la evenimentul organizat de Ford şi documentele prin care a achiziţionat maşina.

"Ca să nu fie niciun dubiu, aceasta e factura pro-forma, acesta este ordinul de plată. Şi acum pot să îmi iau maşina”, a spus preşedintele.

El s-a urcat apoi la volanul noii sale maşini, de culoare roşie, pe care a testat-o în incinta fabricii.

Şeful statului a precizat că maşina va fi folosită de el, şi nu de soţia sa, în pofida culorii.

"Tehnologic este vreo două trei clase peste tot ce se produce în România”, a mai afirmat şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că faptul că Ford nu a închis fabrica de la Craiova din cauza crizei economice dovedeşte încrederea investitorilor străini în oportunităţile oferite de economia românească.

"Românii pot orice atunci când vor şi sunt bine conduşi de managementul lor”, a arătat preşedintele Băsescu.

El le-a mulţumit angajaţilor de la uzina Ford din Craiova şi a menţionat că va sprijini şi în continuare acest proiect.

"Vreau să le mulţumesc tuturor angajaţilor Ford şi vreau să le mulţumesc anticipat şi celorlalţi angajaţi care vor veni aici, pentru că am înţeles că până în 2014 uzina va număra aproximativ 6.000 de angajaţi şi să le mulţumesc celor care au avut încredere în investiţia în România pe timp de criză (...) Aşa cum am stat şi am sprijinit alte proiecte, de exemplu un proiect chiar concurent, Dacia de la Mioveni, voi fi un consecvent susţinător al acestei capacităţi de producţie de cel mai înalt nivel”, a afirmat preşedintele.

Totodată, el a mai spus că şi-ar dori ca şi Ford să dezvolte la Craiova un centru de excelenţă la fel ca acela dezvoltat de Dacia Renault, având în vedere performanţa învăţământului tehnic şi a tradiţiei industriale de la Craiova.

Traian Băsescu a fost şi primul cumpărător al SUV-ului Dacia Duster lansat în 2010.

Modelul Ford B-Max este produs exclusiv la fabrica Ford de la Craiova şi este disponibil în trei variante de echipare (Ambiente, Trend, Titanium) şi trei motorizări pe benzină şi două diesel.

Preţul de bază de 13.400 de euro este disponibil pentru varianta Ambiente, în timp ce varianta Trend are un preţ de pornire de 14.150 de euro, iar cea Titanium de 16.150 de euro.

Ford estimează că va produce în acest an la Craiova 60.000 de maşini B-Max, iar anul viitor 105.000 de unităţi, modelul fiind destinat în principal pieţelor externe. Pentru a atinge ţinta de producţie, muncitorii Ford vor lucra în două schimburi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici