Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, încrezător în privinţa depăşirii crizei bugetare din SUA

Kevin McCarthy, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, s-a declarat, sâmbătă, încrezător că va ajunge la un acord până pe 5 iunie cu Administraţia Joseph Biden în scopul evitării intrării Statelor Unite în incapacitate de plăţi.

145 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, încrezător în privinţa depăşirii crizei bugetare din SUA

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, încrezător în privinţa depăşirii crizei bugetare din SUA

"Simt că suntem mai aproape de un acord acum (...), întrucât observ progrese, dar nu este un lucru uşor de configurat", a declarat Kevin McCarthy sâmbătă, potrivit agenţiei Reuters.

Anterior, preşedintele Joseph Biden s-a declarat, la rândul său, optimist privind ajungerea la un acord pentru creşterea plafonului de îndatorare suverană, astfel încât să fie evitată intrarea Statelor Unite în incapacitate de plăţi.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a avertizat constant că Statele Unite riscă să ajungă în situaţia intrării în incapacitate de plăţi. Acest lucru se va întâmpla pe 5 iunie, a atras atenţia Janet Yellen vineri.

Statele Unite au atins din ianuarie plafonul de îndatorare suverană fixat la 31.400 de miliarde de dolari, dar Departamentul Trezoreriei a continuat efectuarea plăţilor prin acţiuni excepţionale de gestionare a resurselor existente şi a cheltuielilor.

Kevin McCarthy, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, a propus, la jumătatea lunii aprilie, o suplimentare cu 1.500 de miliarde de dolari a pragului datoriei suverane, dar a condiţionat planul de reducerea cheltuielilor bugetare. Kevin McCarthy a anunţat că va continua negocierile cu Administraţia Biden pe baza unui plan de creştere a pragului datoriei suverane cu 1.500 de miliarde de dolari, dar a cerut limitarea cheltuielilor bugetare discreţionare la nivelul anului fiscal 2022, plafonarea la 1% a majorării deficitului bugetar, reactivarea fondurilor necheltuite în pandemie şi respingerea legii finanţărilor destinate Serviciului Veniturilor Interne (IRS). De asemenea, McCarthy ar fi vrut suspendarea facilităţilor aprobate de preşedintele Biden privind creditele pentru învăţământul superior public şi anularea creditelor fiscale acordate prin Legea reducerii inflaţiei. Însă preşedintele Joseph Biden a insistat pentru acţiuni urgente ale Congresului fără niciun fel de condiţie prealabilă privind reduceri bugetare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
politică,
economie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici