Preşedintele Eurogrupului: Brexit şi criza pandemiei evidenţiază necesitatea consolidării zonei euro

  • Preşedintele Eurogrupului: Brexit şi criza pandemiei evidenţiază necesitatea aprofundării integrării în zona euro
  • Paschal Donohoe vrea avansarea negocierilor pe tema proiectului uniunii bancare
  • Donohoe: Este necesară consolidarea "bazelor monedei euro" şi aprofundarea "arhitecturii economice" în zona euro
261 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Eurogrupului: Brexit şi criza pandemiei evidenţiază necesitatea consolidării zonei euro

Preşedintele Eurogrupului: Brexit şi criza pandemiei evidenţiază necesitatea consolidării zonei euro

Retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit) şi criza pandemiei au evidenţiat necesitatea consolidării bazelor monedei unice prin aprofundarea integrării în zona euro, inclusiv prin reactivarea planului uniunii bancare, afirmă Paschal Donohoe, preşedintele Eurogrupului.

Paschal Donohoe, ministrul de Finanţe al Irlandei şi preşedintele Eurogrupului, afirmă, într-un interviu acordat cotidianului Financial Times, că va încerca să intensifice activităţile în patru domenii esenţiale: proiectul controversat de creare a unui sistem de garanţii bancare în zona euro, îmbunătăţirea infrastructurii de gestionare a crizelor, integrarea pieţelor financiare şi abordarea condiţionalităţilor dintre bănci şi datoriile suverane. Paschal Donohoe explică, înaintea summitului zonei euro, programat vineri, că vrea să elaboreze un plan detaliat al uniunii bancare până la jumătatea anului viitor.

"Există noi responsabilităţi pentru membrii Eurogrupului de a vedea cum putem aprofunda bazele monedei euro şi arhitectura economică a monedei euro", în contextul problemelor economice generate de pandemie, a afirmat Paschal Donohoe.

Brexit reaminteşte că zona euro şi Uniunea Europeană "au nevoie de surse rezistente de locuri de muncă şi de creştere a veniturilor", subliniază Paschal Donohoe.

Miniştrii de Finanţe ai statelor din zona euro au ajuns săptămâna trecută la un acord politic privind reformarea Fondului de asistenţă financiară, Mecanismul European de Stabilitate, eliminând un obstacol din calea eforturilor pentru avansarea proiectului uniunii bancare.

Paschal Donohoe a explicat că liderii statelor din zona euro trebuie să ajungă la un acord de avansare a sistemului de garanţii bancare în zona euro, admiţând că există "preocupări majore" în unele capitale privind asumarea în comun a unor riscuri mai mari. "Acum, obiectivul este de a obţine impulsuri suplimentare prin contacte politice şi dialog. În cadrul Eurogrupului, există o conştientizare largă a faptului că trebuie să avem cele mai bune baze posibile pentru moneda euro în următorii ani", precizează Paschal Donohoe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici