Preşedintele Xerox se retrage din funcţie, după 30 de ani în companie

Preşedintele Xerox, Anne Mulcahy, se va retrage din funcţie în luna mai, după mai mult de 30 de ani de activitate în cadrul celui mai mare producător de copiatoare color la nivel mondial, transmite Bloomberg.

39 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Xerox se retrage din funcţie, după 30 de ani în companie

Anne Mulcahy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mulcahy, în vârstă de 57 de ani, va renunţa la funcţie la 20 mai, când va avea loc adunarea generală a acţionarilor, a anunţat compania.

Ursula Burns, care a preluat deja atribuţiile de director general de la Mulcahy în iulie 2009, va deţine ambele funcţii.

Mulcahy a devenit director general al Xerox în 2001 şi a avut rolul de a inversa declinul vânzărilor.

Ea a preluat funcţia de director general în 2002 şi a rentabilizat operaţiunile prin vânzarea afacerilor neprofitabile şi desfiinţarea a cel puţin 20.000 de locuri de muncă.

După ce a renunţat la postul de director general al Xerox, Mulcahy a devenit membru în conducerea Johnson & Johnson şi preşedinte al organizaţiei de caritate Save the Children.

De asemenea, Mulcahy face parte din board-ul Citigroup şi al Washington Post.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici