Preţul apartamentelor a scăzut, în februarie, după trei ani de creştere

Preţul apartamentelor din Bucureşti a scăzut pentru prima dată în luna februarie a acestui an, după ce de la 1 ianuarie 2005 a urcat neîntrerupt, lună de lună, până la valori aproape triple faţă de data de referinţă, potrivit Colliers, care a calculat un indice al preţurilor apartamentelor.

66 afișări
Imaginea articolului Preţul apartamentelor a scăzut, în februarie, după trei ani de creştere

Preţul apartamentelor a scăzut, în februarie, după trei ani de creştere (Imagine: Mediafax Foto)

"Preţul mediu al apartamentelor din Bucureşti a crescut din ianuarie 2005 şi până acum cu 184%. Preţul mediu era, la 1 ianuarie 2005, de 509 euro metrul pătrat, iar la 1 mai 2008, un apartament costa, în medie, 1.888 de euro metrul pătrat", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Bogdan Georgescu, directorul general al agenţiei imobiliare.

El a arătat că februarie a fost prima lună din ultimii trei ani în care preţurile au scăzut. Astfel, dacă în ianuarie preţul mediu al unui apartament în Bucureşti era de 1.826 de euro metrul pătrat, în luna februarie a coborât la 1.776 de euro. Aceasta a fost singura lună de scădere, pentru că în martie preţul a urcat la 1.887 de euro, iar în aprilie la 1.888 de euro.

Reprezentanţii Colliers estimează că, în acest an, preţurile apartamentelor noi vor fi între 1.150 şi 2.200 de euro metrul pătrat, plus TVA, şi vor stagna, în timp ce locuinţele în blocurile vechi s-ar putea ieftini cu procente cuprinse între 5 şi 15%.

Scăderea pe segmentul apartamentelor vechi este anticipată şi de reprezentanţii site-ului imobiliar MagazinulDeCase.ro, care au afirmat luni că preţurile ar putea coborî în vara acestui an cu până la 20-25%, în condiţiile în care pe piaţă se înregistrează o ofertă mult mai mare faţă de anii trecuţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici