Preţul neîncrederii investitorilor: Cele mai mari dobânzi din UE

  • Îţi mai aminteşti când Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, era bucuros că investitorii au încredere în economie?
  • Se întâmpla în luna aprilie, când agenţiile de rating Fitch şi Moody's au menţinut ratingul de ţară al României, dar au înrăutăţit perspectiva.
  • Se pare că optimismul ministrului nu e chiar susţinut de investitori.
679 afișări
Imaginea articolului Preţul neîncrederii investitorilor: Cele mai mari dobânzi din UE

Preţul neîncrederii investitorilor: Cele mai mari dobânzi din UE

Dovada o reprezintă chiar dobânzile la care s-au tranzacţionat obligaţiunile pe 10 ani pentru România pe piaţa secundară, adică acolo unde eurobondurile care sunt deja emise sunt schimbate între investitori.

În luna aprilie, titlurile emise de Guvernul României se tranzacţionau cel mai scump, arată datele Băncii Centrale Europene. Dobânda plătită la împrumuturile pe termen lung a fost de 4,83% pentru România, dublă faţă de cea plătită de Ungaria şi de trei - patru ori mai mare decât cea plătită de Cehia şi de Polonia. Când plăteşti dobânzi mari, investitorii nu au încredere în tine. Până la urmă, e de înţeles: ce investitor îşi asumă riscul de a rămâne în braţe cu titlurile unei ţări sărăcite?

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici