Preţul pachetelor de ţigări va creşte cu 40 de bani, de la 1 aprilie (Video)

Preţul pachetelor de ţigări va creşte cu 40 de bani, de la 1 aprilie, după ce Guvernul a decis majorarea accizei la tutun, începând cu această dată, cu 7 euro, de la 50 euro la 57 euro/1.000 de ţigarete.

521 afișări
Imaginea articolului Preţul pachetelor de ţigări va creşte cu 40 de bani, de la 1 aprilie (Video)

Preţul pachetelor de ţigări va creşte cu 40 de bani, de la 1 aprilie

"Creşterea preţurilor reflectă impactul noii accize mărite în preţuri. Astfel, creşterea accizei trece la consumator", a declarat vineri, agenţiei MEDIAFAX, Adrian Popa, directorul de corporate & regulatory affairs al producătorului de ţigări British American Tobacco România.

Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă prin care sunt majorate accizele la tutun şi alcool.

Astfel, acciza la ţigarete, ţigări şi ţigări de foi va fi majorată de la 1 aprilie cu 7 euro, la 57 euro/1.000 de ţigarete, urmând să crească la 64 euro/1.000 de ţigarete de la 1 septembrie.

De exemplu, în cazul ţigărilor de pe segmentul premium (Kent, Marlboro, Camel), care este şi categoria cea mai vândută, preţurile vor creşte de la 6,8 lei la 7,2 lei/pachet.

Cea mai recentă scumpire a ţigărilor, cu 30 de bani pe pachet, a avut loc la începutul lunii martie.

Video Stirileprotv.ro

 

Citeşte şi:

Guvernul a decis majorarea accizelor la tutun şi alcool

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici