Preţul petrolului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani

Preţul petrolului a atins, miercuri, cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, de aproape 91 dolari pe baril, susţinut de reducerea stocurilor din Statele Unite şi temperaturile scăzute din SUA şi Europa.

21 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani

Preţul petrolului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani (Imagine:

Un alt factor care a influenţat piaţa este optimismul investitorilor privind accelerarea creşterii economice din SUA, în ultimele luni ale acestui an.

La ora 16:22 GMT, petrolul destinat pieţei americane era cotat în creştere cu 44 de cenţi, la 90,26 dolari pe baril, după ce în timpul tranzacţiilor a atins 90,8 dolari pe baril, maximul ultimilor doi ani.

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa londoneză, a urcat cu 40 de cenţi, la 93,6 dolari pe baril.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici