Preţul petrolului a crescut cu doi dolari

Preţul petrolului a crescut marţi cu doi dolari, în urma închiderii unei conducte care transportă ţiţei din Canada în Statele Unite, dar şi a declinului dolarului, după ce optimismul privind un nou plan de susţinere a Greciei a sporit interesul pentru plasamente mai riscante, transmite Reuters.

7 afișări

Conducta Keystone deţinută de compania TransCanada a fost închisă pentru a doua oară în această lună, din cauza unei scurgeri mici de petrol în Kansas, fiind neclar când vor fi reluate livrările.

La ora 15:32 GMT, petrolul Brent, de referinţă la bursa din Londra, cu livrare în iulie, era cotat în creştere cu 2,17 dolari, la 116,85 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului destinat pieţei americane, cu livrare în iulie, a avansat cu doi dolari, la 102,59 dolari pe baril.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici